Transgenderplein 2016

Transgenderplein gemeente Utrecht

Wat weet JIJ over het werken met transgenders?

Transgendermensen worden steeds meer zichtbaar in onze maatschappij. In Utrecht alleen al hebben we ongeveer 7000 inwoners met een transgender identiteit. Het geslacht dat ooit op hun geboorteakte werd genoteerd komt niet overeen met het geslacht waarmee zij zich identificeren. Dit kan wat betekenen voor je werk en misschien is dit nog onbekend terrein voor je.

Jackson

De gemeente Utrecht organiseert eenmalig het Transgenderplein: een luchtige en interactieve manier om kennis op te doen over transgenders en je bewust te worden wat dit betekent voor je eigen werk. Hoe ga jij ermee om als:

  • je als medewerker bij Burgerzaken iemand aan je balie krijgt die zijn/haar geslacht komt wijzigen?
  • je op straat loopt als toezichthouder, iemand wil aanspreken en je dan ziet dat iemand qua uiterlijk niet overeenkomt met de gender die je op zijn/haar identiteitskaart ziet staan?
  • je als personeelsadviseur of leidinggevende te maken krijgt met een medewerker die van geslacht gaat veranderen?
  • je als hulpverlener in de wijk vragen krijgt over waar iemand terecht kan voor meer informatie over het wijzigen van zijn/haar geslacht?

Het programma tijdens het Transgenderplein wordt verzorgd door Transketiers, een groep jonge transgenders. Na een plenair programma zijn er drie workshops die je kunt volgen.


De bijeenkomst is gratis en er is plek voor 100 mensen.

Vooraf aanmelden voor de bijeenkomst is verplicht

Wil je de bijeenkomst bijwonen, meld je dan nu aan!


Wanneer?   dinsdag 21 juni 2016

Hoe laat?   9.00 – 14.30 uur

Waar?   Stadskantoor Utrecht

Voor wie?   Professionals werkzaam binnen de gemeente Utrecht en hulpverleners, jongerenwerkers en sociaal makelaars uit Utrecht, medewerkers zorginstellingen, ambtenaren van andere gemeentes.

info en aanmelden   030-2865038 of per e-mail


Meer digitale vermeldingen van deze bijeenkomst zijn te vinden op

Midzomergracht, Transgenderplein gemeente Utrecht, Transgenderinfo, Lekkerstappen