Een bijzondere liefde

Iedere relatie is uniek. Maar als je een relatie hebt en je partner blijkt transgender te zijn, komen er wel een aantal extra vragen op je af. Het overkwam Marian Geurtsen en haar eigen ervaringen vormden de aanleiding van dit boek. Vragen die je jezelf gaat stellen, vragen die mensen in je omgeving op je af vuren. Gaan jullie uit elkaar nu je man in transitie gaat? Ben ik nog wel lesbisch als mijn nieuwe vriendin transman blijkt te zijn?

bijzondereliefde-cover-klein“Het gevoel is dat je moet pionieren als je partner aan een transitie begint. Je belt niet even naar je moeder zoals over het koken van de rode kool: ‘zeg ma, hoe ben jij daar mee omgegaan toen pa voorstelde om als vrouw verder te leven?’ Er zijn weinig voorbeelden en nog steeds lopen veel relaties stuk. Dit is het boek dat ik had willen lezen toen ik zelf aan het begin stond. Met ervaringen van anderen en antwoorden op vragen als ‘kun je eigenlijk lesbisch worden?’”

Dit boek bestaat uit portretten van partners. Veertien mensen die een relatie hebben (gehad) met een partner met een transgender-achtergrond vertellen hoe zij hun relatie beleven. Het gaat om partners van transvrouwen en partners van transmannen. Heteropartners, lesbische partners, bi-partners en homopartners.

Het zijn verhalen van jongere en oudere vrouwen en mannen, van mensen die hun vriend of vriendin al jaren voor de transitie hebben leren kennen en mensen bij wie het hele transitietraject al afgerond was voordat ze een relatie kregen. In de verhalen komen thema’s aan de orde zoals:

• Hoe ga je om met praktische problemen? • Wat komt er allemaal op je af als je partner in transitie gaat? • Wat verandert er op het gebied van intimiteit en seksualiteit? • Wat doet de transitie van je partner met je eigen vrouw-zijn of man-zijn? • Wat zijn de voorwaarden gebleken om als stel een transitie te overleven? • Wat doet het met je kinderen? • Hoe kan het dat je als partner verlies en rouw ervaart? • Verandert het karakter als iemand in transitie gaat? • Hoeveel merk je nog van een afgeronde transitie in een relatie zoveel jaar later?


Auteur   Marian Geurtsen
Titel  
Een bijzondere liefde. Als je partner transgender is.
ISBN  
9789065236210
Omvang  
220 pagina’s
Prijs  
€ 22,95 (tot 10 juni € 19,95)
Uitgever  
Uitgeverij Van Brug
Bestellen   Savannah Bay

Kijk ook op eenbijzondereliefde.nl


Boekpresentatie op 10 juni 2016

Op vrijdag 10 juni is dit boek uitgekomen. Het is feestelijk gepresenteerd bij Savannah Bay

boekpresentatie